Veelgestelde vragen

Over de Fluye New Ara

Hoe werkt een ionenversneller?

Een ionenversneller wijzigt de elektrostatische structuur van moleculen. In het geval van de New Ara wijzigt de structuur van carbonaat houdende elementen in het water van calciet naar aragoniet. Dit komt doordat het water door een permanent magnetisch veld van hoge intensiteit geforceerd wordt. De calcium moleculen worden zodanig getransformeerd dat zij zich niet meer vasthechten. Dit voorkomt vorming van harde kalksteen. De New Ara werkt niet alleen preventief, maar ook curatief en zorgt ervoor dat bestaande kalkaanslag opgelost wordt. 

Ik hoor veel over waterontharders op basis van magneten, is de New Ara ook zo’n magneet-ontharder?

De New Ara maakt inderdaad gebruik van een magnetisch veld. Bij de New Ara betreft dit echter een permanent magnetisch veld van zeer hoge intensiteit. Op dit moment is de New Ara de enige die een gecontroleerd veld biedt van 10.000 Gauss. Het water wordt door het magnetisch veld geforceerd waardoor de moleculaire structuur verandert en carbonaat houdende elementen omgezet worden in niet hechtende elementen. De magneten bevinden zich dus niet aan de buitenzijde van de waterleiding, maar wordt een onderdeel van de leiding.

Wat maakt dat de New Ara werkt?

Het permanent gecontroleerd magnetisch veld van hoge intensiteit van 10.000 Gauss maakt dat calciet omgezet wordt naar aragoniet welke zich niet hecht waardoor er dus geen kalksteen of kalkafzetting ontstaat. Tevens werkt het curatief wat inhoudt dat kalksteen wat al eerder ontstaan en aangezet is, verdwijnt. 

Is de werking wel onderzocht?

Het bedrijf wat de New Ara ontwikkeld heeft, Vosges, heeft het veelvuldig laten onderzoeken en de werking vastgesteld. De onderzoeken zijn te vinden onder het kopje ‘tests en certificaten’ op deze website en op aanvraag beschikbaar.

Wat is het verschil met soortgelijke producten die veel goedkoper zijn?

Het verschil zit voornamelijk in de intensiteit van het magnetisch veld wat de New Ara biedt. New Ara biedt een permanent veld van hoge intensiteit, namelijk van 10.000 Gauss. De New Ara is de enige die dit momenteel biedt. Dit heeft tot effect dat alle (!) calciet omgezet wordt in aragoniet, anders dan bij de goedkope apparaten, waar de hoeveelheid die omgezet wordt heel erg verschillend is.

De ervaringen verschillen daarom ook enorm bij de goedkope apparaten, omdat de sterkte van het magnetische veld, maar ook andere invloeden zoals het materiaal en dikte van de pijpen zo verschilt. De New Ara is de enige die volledige omzettingen van calciet naar aragoniet garandeert.

De investering is vrij groot, hoe haal ik dat eruit?

De investering komt ongeveer overeen met ontharders die werken op basis van zout. In tegenstelling tot die ontharders zijn er bij de New Ara geen extra toekomstige kosten. De investering betreft slechts de eenmalige aanschaf en installatie van de New Ara. Er is daarna geen onderhoud meer nodig en er zijn zodoende ook geen jaarlijkse kosten die gemaakt moeten worden. Kalkaanslag zal oplossen en nieuwe aanslag wordt voorkomen. Huishoudelijke apparaten gaan hierdoor langer mee en hoeven minder snel vervangen worden. Ook gebruiken de apparaten minder energie doordat de waterdoorstroming optimaal blijft door het uitblijven aan kalkaanslag. Op deze wijze verdient u de New Ara op termijn vanzelf terug. 

Kan ik de New Ara zelf installeren?

Nee. In verband met het bieden van levenslange garantie moet het apparaat geïnstalleerd worden door geselecteerde bedrijven. Op deze wijze kunnen wij kwalitatief goede plaatsing garanderen en zodoende voldoet u aan de voorwaarden van de levenslange garantie. Neem bij problemen contact met ons op zodat wij u kunnen verwijzen naar een specialist in uw buurt. Ga nooit zelfstandig sleutelen aan de New Ara of de installatie hiermee vervalt uw garantie.

Zit er garantie op het product, en ja, hoe lang?

Wij bieden levenslange garantie wanneer het apparaat geïnstalleerd wordt door aangesloten geselecteerde bedrijven. Neem bij problemen contact met ons op zodat wij u kunnen verwijzen naar een specialist in uw buurt. Ga nooit zelfstandig sleutelen aan de New Ara of de installatie hiermee vervalt uw garantie. 

Wat is het verschil tussen calciet en aragoniet?

De moleculaire structuur verschilt tussen beide waardoor er bij het ontstaan van aragoniet door waterbehandeling met de New Ara geen kalksteenaanslag meer ontstaat. Naast preventieve werking heeft de waterbehandeling ook een curatieve werking. Dit wil zeggen dat al aanwezige kalksteen oplost en verdwijnt.

Jullie zeggen dat calciet omgezet wordt naar aragoniet, is dit onderzocht?

Ja. Dit is onderzocht aan de universiteit van Rome. Het onderzoek is te vinden onder het kopje ‘tests en certificaten’ op deze website en op aanvraag beschikbaar.

Wat is de levertijd?

De New Ara heeft een korte levertijd (<5 werkdagen), echter wegens drukte bij de verschillende postaanbieders kan de levertijd iets oplopen. Voor het plaatsen van het product dient u zelf een afspraak te plannen met geselecteerde installatiebedrijven. Zo kunnen wij kwalitatief goede plaatsing en levenslange garantie garanderen. 

Wie kan het apparaat plaatsen?

Een lijst met geselecteerde installatiebedrijven is op aanvraag beschikbaar. Deze lijst zal binnenkort ook op de website geplaatst worden. Neem contact op via 085 800 0369 of info@fluye.nl voor de huidige lijst met geselecteerde bedrijven.

Met wie kan ik contact opnemen bij vragen of problemen?

U kunt contact met ons opnemen via 085 800 0369 of via info@fluye.nl. Eventueel verwijzen wij u door naar een specialist bij u in de buurt die uw probleem op kan lossen. 

Er bestaan ook waterontharders die werken met zout, wat is het verschil met deze ontharders en waarom zou ik kiezen voor de New Ara?

De manier waarop de apparaten water behandelen om zodoende kalksteen te voorkomen verschilt. Bij zout waterontharders wordt gebruik gemaakt van zouten. Deze dient u jaarlijks aan te vullen en tevens vraagt het apparaat onderhoud. De New Ara werkt op basis van ionenversnelling waardoor calciet omgezet wordt naar aragoniet. Aragoniet bezit een andere moleculaire structuur waardoor er geen kalksteen meer ontstaat. De New Ara vergt slechts plaatsing. Onderhoud aan het apparaat is niet nodig. Het enige wat u in de gaten moet houden is dat de New Ara ook curatief werkt en eerder ontstaan kalksteen loskomt uit de leidingen. Dit kalksteen zal een uitweg zoeken. U zult dus af en toe uw douchekop los moeten draaien om het losgekomen kalksteen eruit te kloppen. 

Hoe sterk zijn de magneten van de New Ara?

De magneten zijn bijzonder krachtig, 10.000 Gauss. Dit staat gelijk aan 1 Tesla. Geen enkel ander apparaat biedt momenteel zo’n permanent en hoog intensief magnetisch veld.