Tests en certificering

De gepatenteerde technologie van de Fluye New Ara is uitgebreid getest door allerlei internationale instanties.

Apparaat getest door het WTCB van 1 tot 22 februari 2017, Testrapport n° DE 670X702 

Evaluatie van de effectiviteit van de New Ara op gebied van verminderen van kalkafzetting in warmwater installaties in een gecontroleerde omgeving die de omstandigheden in de buitenwereld nabootst.

Er is gekeken naar het verschil in kalkaanslag op het glas en op de buiswand, de kalkafzetting op de elektrische weerstand en de hoeveelheid kalkneerslag bij twee testopstellingen waarbij opstelling A gebruik maakt van waterbehandeling middels de New Ara en waarbij opstelling B gebruik maakt van onbehandeld water.

Al na 5 dagen was er visueel verschil te zien in aanslag, afzetting en neerslag van kalk. Na 21 dagen was het verschil overduidelijk. Behandeling van water met de New Ara leidde tot ongeveer 40% vermindering van afzettingen in een boiler met water op 60 ° C. Bovendien wordt de afzetting uitsluitend gevormd op de elektrische weerstand, vanwege de hoge temperatuur die de korstvorming van calciumcarbonaat bevordert. Anders dan bij onbehandeld water ontstaan er geen afzettingen op koude wanden zoals de wand van de boiler.Daarnaast bleek dat water behandeld met de New Ara ervoor zorgde dat afzetting op de elektrische weerstand slecht hechtte en makkelijk te verwijderen was.

Klik hier voor het vertaalde rapport in het Engels. Klik hier voor de het oorspronkelijke rapport in het Frans.

De Fluye New Ara is in 2013 getest door TÜV Rheinland op voedselveiligheid.

Omdat het water direct door de Fluye New Ara stroomt, komt het water in aanraking met het apparaat. De binnenkant van de New Ara is gecoat met Teflon en dit is door de TÜV Rheinland getest op veiligheid.

TUV rapport is beschikbaar op aanvraag.

De Fluye New Ara is getest door Eurofins names het ACS in Frankrijk in 2019.

Hierbij is het Certificatie of Sanitary Conformity afgegeven aangezien de migratietests geen enkele anomalie naar voren gebracht hebben. De resultaten zijn hierdoor in overeenstemming met de vereisten van de circulaire DGS / SD7A 2002 nr. 571 van 25 november 2002. Het betreft de twee devices van New Ara.

Zie hier een samenvatting van de studie van het ACS. Certificaat beschikbaar op aanvraag.

Universiteit van Rome, ‘La Sapienza’ 1993:

Onderzoek of de New Ara ionenversneller in staat is om afzettingen van calciumcarbonaat in leidingen of apparatuur die door stromend water kruisen, te elimineren.

Hiervoor is de kristallografische aard van eventuele kalksteenafzettingen onderzocht in een distilleerder die water gedurende 30 uur destilleerde wat behandeld was met de New Ara ionenversneller.

Uit analyse bleek dat kalksteenafzetting in het apparaat bestond uit aragoniet. De calciumcarbonaat uit het water was dus door de New Ara omgezet hierin.

Klik hier voor het vertaalde rapport.